Žlijezde/Hormoni

Dijabetes - šećerna bolest

Šećerna bolest ili dijabetes (lat. diabetes mellitus), poremećaj je povećavanja razine šećera u krvi žlijezde gušterače (pankreas), koji se zbiva kada gušterača prestane potpuno ili djelomično proizvoditi hormon inzulin ili proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu.U tom slučaju stanice ne dobivaju hranu potrebnu za život.

Hepatitis A - žutica tipa A

Hepatitis A je akutna upala jetre uzrokovana virusom hepatitisa A. Prenosi se fekalno-oralnim putem, te se često naziva i "bolešću prljavih ruku". Javlja se u pravilu kod djece, kod kojih bolest ima lakši tijek i kraće traje. Nakon preboljele bolesti slijedi potpuni oporavak, bez posljedica.

Hipertireoza - pretjerana aktivnost štitne žlijezde

Hipertireoza predstavlja stanje povećane aktivnosti štitnjače, čija je posljedica prekomjerno lučenje njezina hormona.

Hipotireoza - smanjeni rad štitnjače

Štitna žlijezda se nalazi u vratu točno ispod adamove jabučice. Uloga štitne žlijezde je reguliranje brzine metaboličkih procesa u tijelu. Ona to radi preko svojih hormona T3 i T4. Rad štitnjače kontrolira žlijezda hipofiza preko svog hormona TSH. Ako je razina cirkulirajućih hormona T3 i T4 u krvi nedovoljan a hormon TSH prevelik govorimo o hipotireozi, odnosno usporenosti metaboličkih procesa.

Jetra - masna degeneracija

Masna degeneracija jetre ili masna jetra (steatosis hepatis, steatoza) posljedica je nakupljanja masti u jetri koja prelazi 5% ukupne težine jetrenog tkiva. Masnu jetru uzrokuju brojni urođeni i stečeni poremećaji metabolizma masti.

Jetra - regeneracija

Primarni način na koje Vaše tijelo izbacuje toksine jest preko jetre, koja pročišćava i čisti Vaše tijelo kontinuiranim filtriranjem otrova u krvi, koji ulaze preko probavnog trakta, kože i dišnog sustava. Međutim, u trenutcima kada je Vaša jetra preopterećena zbog stresa ili pretjeranog izlaganja toksinima, cijeli sustav može bti izbačen iz ravnoteže, a Vaše zdravlje ugroženo.

Žuč - kamenac i upala

Žučni kamenci su najčešća bolest žučnih putova i predstavljaju relativno čest poremećaj u populaciji. Učestalost se razlikuje ovisno o rasi, mjestu življenja i prehrani. Gotovo 10% ukupne populacije ima žučne kamence, a kod žena se pojavljuju čak 2 puta češće.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!