Ženski i muški problemi

Dojenje - lučenje mlijeka

Dojenje je najbolja hrana za dojenče jer isključivo dojenje u prvih 6 mjeseci života zadovoljava sve potrebe dojenčeta za rastom i razvojem, a nakon navršenog 6. mjeseca dojenje je dio raznovrsne prehrane.

Gljivica candida - Candida albicans

Candida albicans je gljivica, koja je u određenim količinama prisutna u svakome od nas. Candida raste u crijevnoj flori svih ljudi i njezin je sastavni dio. Ova gljivica također živi u ustima, grlu i spolnim organima većine ljudi. Organizam zdravog čovjeka drži razinu candide pod kontrolom, ali ako zbog nekih razloga imunitet padne i gljivica se razmnoži, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Impotencija - spolna nemoć

Impotencija je karakterizirana slabim ili nepostojećim erekcijama koje onemogućavaju seksualni odnos. Potpuno je različita od neplodnosti ili preuranjene ejakulacije iako dosta osoba često pogrešno koristi termin impotencija u tom kontekstu. Dešava se najčešće kod starijih muškaraca, ali ponekad i kod mlađih. Problem je u većini slučajeva rješiv.

Menopauza

Menopauza je prirodan događaj u životu žene. Prosječna dob nastupa menopauze nije se promijenila stoljećima. Znatno se produžilo trajanje ljudskog života, tako da današnja žena provede trećinu života u postmenopauzi.

Menstruacija - bolna

Dismenoreja ili bolna menstruacija jedan je od najčešćih problema u žena reproduktivne dobi. Bolne menstruacije ima gotovo svaka druga žena, a kliničari ih dijele na primarnu i sekundarnu.

Menstruacija - neuredna

Neuredna menstruacija svojstvena je ženama koje nekoliko mjeseci krvare ali nisu stekle točno određen broj dana mestruacije, ili su imale pravilnost broja dana, ali im se ona poremetila i nakon toga nije se vratila.

Menstruacija - obilna

Sve žene s vremena na vrijeme osjete da su menstrualna krvarenja obilnija nego inače. Srećom, najčešće ono što mi mislimo da je obilno  nije dovoljno obilno da bi se dijagnosticiralo kao menoragija - abnormalno obilno menstrualno krvarenje.

Neplodnost kod žena

Problemi neplodnost problemi kod žena uključuju izostanak ovulacije, blokade u jajovodima, i poremećaje maternice, kao što su fibroidi ili endometrioza. Opcije liječenja uključuju hormonsku terapiju, operaciju i tehnologije potpomognute oplodnje (ART), uključujući in vitro oplodnju (IVF). Neki slučajevi neplodnosti nemaju uzroka - to se zove "neobjašnjiva" ili "idiopatska" neplodnost. Dob žene je značajan čimbenik plodnosti.

Neplodnost kod muškarca

Neplodnost se opisuje kao nemogućnost para da ima dijete nakon godinu dana seksualnih odnosa. Ako je problem kod muškarca, to se zove "muška neplodnost". Muškarci bi trebali biti svjesni zašto se muška neplodnost javlja i kako možete tražiti liječenje neplodnosti.

Pobačaj - protiv spontanog pobačaja

Spontani pobačaj definira se kao gubitak trudnoće prije 20. tjedna trudnoće ili ako je težina fetusa manja od 500 grama.

Trudnoća

Trudnoća je, ako je planirana i željena, jedno od najsretnijih razdoblja u životu žene. Traje 10 lunarnih mjeseci ili 40 tjedana, odnosno 280 dana. Trudnoća je razdoblje kada je potreban oprez buduće majke, trudnice, kako bi rodila zdravo, donešeno dijete, sposobno za život izvan maternice.

Valunzi - pojave valova topline u menopauzi

Valunzi su jedan od najčešćih simptoma menopauze. Javljaju se iznenada, traju oko četiri minute u prosjeku i proizvode neugodan osjećaj jake vrućine.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!