Urinarni sustav

Bubrežni kamenac ili pijesak

Bubrežni kamenac je čvrsta ili kristalna nakupina koja se formira u bubregu zbog dijetetskih minerala u urinu. Oko 80% svih ljudi oboljelih od bubrežnog kamenca su muškarci. Većina muškaraca počinju dobivati prve simptome između 20 i 30 godina, dok ih žene dobivaju tek kasnije.

Bubrezi - poboljšanje rada

Bubrezi su parni organ mokraćnog sustava. Zaduženi su za to da iz našeg tijela eliminiraju toksine. Svaki dan kroz naše bubrege prolazi oko 200 L krvi, da bi se pročistila od otrova i toksina.

Diuretik - sredstvo za izlučivanje viška tekućine

Diuretici su tvari koje pomažu izbacivanju vode i toksina iz organizma, i to putem urinarnog trakta. Da bi izbjegli probleme poput nadutosti, osjećaja težine, umor i neke druge slične, možemo se potpomoći prirodnim diureticima. Diuretici su namirnice pomoću kojih potičemo stimulaciju metabolizma.

Giht - taloženje kristala mokraćne kiseline u zglobovima

Giht, također zvan kristalno-induciran artritis, je artritično stanje koje nastaje kada se kristali mokraćne kiseline nakupljaju u zglobovima. Giht najčešće utječe na veliki zglob nožnog palca, ali također može utjecati i na druge zglobove, kao što su koljeno, gležanj, stopalo, ruka, ručni zglob i lakat. U rijetkim slučajevima, može kasnije utjecati na ramena, kukove ili kralježnicu. Simptomi su nagli napadi jake boli, crvenilo i oticanje zglobova.

Problemi sa prostatom

Bolesti prostate su najčešći zdravstveni problem muškaraca srednje i starije životne dobi. Rizik oboljenja raste sa starenjem te je potrebno na vrijeme otići na liječničke pregled. Prostata ili predstojna žlijezda je muška spolna žlijezda koja se nalazi između mokraćnog mjehura i ispred debelog crijeva, a veličine je kestena.Osnovna funkcija prostate je proizvodnja tekućine u sjemenu i vezana je uz plodnost muškarca.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!