Probava

Crijeva - čišćenje

Naša probava i proces eliminacije otpada iz organizma su važni čimbenici koji utječu na naše zdravlje. Loša prehrana usporava našu probavu, što zatim uzrokuje poremećaj rada crijeva. Rezultat nepravilnog pražnjenja crijeva je nagomilavanje otpada i toksina u ovom važnom organu našeg tijela.

Gastritis - upala sluznice želuca

Gastritis je upala sluznice želuca koja može biti uzrokovana infekcijom, iritacijom, autoimunim poremećajima ili povratom žuči u želudac (žučni refluks). Infekcije mogu biti bakterijske ili virusne dok ukoliko je riječ o iritaciji kao uzročniku, istu mogu uzrokovati razni nesteroidni antiupalni lijekovi, alkohol, prehrana ili primjerice pretjerano izlučivanje želučane kiseline.

Hemeroidi - proširenje vena u rektalnom kanalu

Hemeroidi su velike i nabubrene venske nakupine u rektalnom kanalu ili na rubu kanala (čmaru). Pojava hemoroida može biti bolna, ali najčešće nije. Obično se radi o laganoj i prolaznoj pojavi.

Laksativ - pražnjenje crijeva kod opstipacije ili zatvora

Problemi sa zatvorom među vodećim su uzrocima zbog kojih nas svakodnevno pacijenti posjećuju u ljekarnama. Nepravilna prehrana, nedostatan unos vode, slabo kretanje samo su neki od razloga loše probave.

Loš zadah iz usta

Zadah iz usta prava je noćna mora i gotovo da nema osobe koja ponekad nije posumnjala da joj dah i nije tako svjež koliko bi željela. Ne samo stoga što loš dah smeta osobi koja ga ima, već i zato što se zadah može negativno odraziti na socijalne odnose.

Manjak kiseline

Ni najbolji programi prehrane ni najbolja hrana neće vam pomoći održati zdravlje ako nedostaje važana sastojak našeg organizma – klorovodična (želučana ) kiselina. To je osobito važno i u liječenju najtežih malignih bolesti.

Nadutost i neuredna stolica

Nadutost, povećana količina zraka u probavnom sustavu vrlo je čest problem. Žene srednje i starije dobi, s funkcionalnom kolopatijom uz opstipaciju i meteorizam, najčešći su pacijenti u gastroenterološkim ambulantama. Vrlo često prisutna je psihosomatska nadgradnja te zabrinutost i strah od opasnih bolesti koje su povezane s ovim stanjem. Slične tegobe ima i muška populacija, ali oni se, čini se, rjeđe javljaju liječniku radi takvih tegoba.

Problemi sa čirom na želucu

Čir želuca je ozlijeđeno mjesto (često promjera oko 30 mm) na sluznici želuca. Točan uzrok nastajanja čira želuca nije poznat; čini se da nije tijesno povezan s prekomjernim stvaranjem želučane kiseline.

Proljev

Proljev je česta smetnja i uglavnom nije opasan po zdravlje. Mnogi dobiju proljev jednom do dva put godišnje, uglavnom ne traje više od 2 do 3 dana i tretira se ciljanom prehranom i bezreceptnim lijekovima.

Ulcerozni kolitis - upala debelog crijeva

Ulcerozni kolitis je autoimuna kronična upalna bolest sluznice, isključivo završnog dijela debelog crijeva (rektum). Bolest je obilježena napadom vlastitog imunološkog sistema na sluznicu debelog crijeva. Bolest počinje upalom, potom čirevima (ulkusi), blagim grčevima, povremena krvarenja sa sluzi, blažim proljevom sa nekoliko rijetkih stolica dnevno. Periodi zatvora su također česti.

Za bolju probavu

Slaba probava može izazvati nadutost, bol u želucu i crijevima, loše raspoloženje i letargičnost. Aktiviranjem probavnih sokova možete ponovno potpiriti plamen u želucu i potaknuti probavu da radi punom snagom. Time ćete podignuti energiju i raspoloženje i vratiti se u akciju u punom zamahu.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!