Infekcije

Afte - gnojne ranice u ustima

Afte (Aphtaus Stomatitis) kao tajno medicinsko stanje često se pojavljuje sa unutarnje strane usana, na desnima ili jeziku. Bijele su ili žućkaste boje sa crvenim rubom, veličine od ušice igle do većih rana. Smatra se da 15 do 20% populacije ima poteškoće sa aftama.

Bakterijske infekcije

Bakterije su jednostanični organizmi. Razmnožavaju se dijeljenjem (jedna stanica se dijeli na dvije, a ove se dijele dalje) u vrlo kratkom periodu. Imunitet pokušava da se izbori sa bakterijskom infekcijom – nekada u tome uspije, a nekad ne. Kada ne uspije – razboljevate se. Mnoge bolesti su uzrokovane bakterijama.

Gripa (influenca)

Gripa (influenca) je akutna virusna bolest koja se većinom širi kao epidemija u obliku kapljica. Bolest obično počima naglim osjećajem slabosti, glavoboljom, bolovima u cijelom tijelu, povišenom temperaturom (oko 39°C), grebanje u grlu, suhi kašalj, mučnina, proljev ...

Paraziti i gljivične infekcije

Moderna znanost se više suočava sa poteškoćama u ljudskom organizmu koje uzrokuju paraziti u koje ubrajamo sve vrste bakterija, gljivica, virusa kao i one životinjskog podrijetla kao što su gliste, crvi, uši i sl. Zabrinjava porast nametnika i smatra se da sudjeluju sa 30% kao uzročnici bolesti. Njačešći simptomi prisustva parazita u tijelu su: glavobolje, nesanica, nadutost, mučnina, povraćanje, probavne smetnje, premorenost, bolovi u leđima i vratu, alergije, kolitis, hipoglikemija, nepravilan rad štitnjače, škrgutanje zubima, gubitak energije (paraziti troše energiju tijela i slabe imuni sistem).

Prehlada - nazeb

Prehlada predstavlja infekciju gornjih dišnih organa koju izazivaju virusi (njih oko 200). Kada dođe do virusne infekcije imunološki sustav stupa u borbu, što dovodi do simptoma kao što su začepljenost nosa, upaljeno grlo, curenje iz nosa, suzne oči, kašljanje i povišena temperatura.

Sekret (iscjedak)

Vaginalne infekcije jedan su od najčešćih problema s kojima se susreću spolno zrele žene. Vaginitis, vaginoza i kolpitis različiti su termini koji označavju isto stanje - upalu rodnice.

Trichomonas

Trihomonijaza je upalno stanje urogenitalnog trakta uzrokovano protozoom (praživotinjom) Trichomonas vaginalis. Trihomonijaza se javlja u svim životnim razdobljima, no najviše su joj podložne mlađe, spolno aktivne žene i djevojke.

Virusi

Virusi su metabolički neaktivne i zarazne čestice na granici nežive prirode i živog svijeta. Nemaju stanične dijelove već potpuno ovise o mehanizmu stvaranja energije i bjelančevina stanica domaćina.

Žvale

Žvale (Angulus infectiosus oris) su malene ranice u kutu usana, koje bole i peku svaki put kada otvorimo usta. A pošto, htjeli mi to ili ne, usta moramo otvarati, poželjno je riješiti se ove neugodne pojave što prije.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!