Pluća

Astma - teško i kratko disanje u nastupima

Astma je kronična upalna bolest dišnih puteva (bronha). Ovisno o težini bolesti, manifestira se različitim simptomima koji mogu biti stalni ili se pojavljuju periodički.

Bronhijalna astma kod djece

Bronhijalna astma je teško disanje povezano s kašljanjem i ispljuvkom gušće sluzi; kašljanje je povezano s piskavim šuštanjem, što ponekad čujemo već izdaleka. Zbog pomanjkanja kisika u krvi, ruke i noge bolesnika pomodre i većinom su hladne, a u teškim slučajevima pomodri i lice, pogotovo usne.

Bronhitis - kronični

Kronični bronhitis je dugotrajna upala dišnih putova koja proizvodi velike količine sluzi. To uzrokuje kašljanje i hripanje.

Bronhitis - kronični (kod djece)

Kronični bronhitis je infekcija dušnika i bronha uzrokovana najčešće virusima, pojavljuje se u zimskim mjesecima, a najviše obolijevaju mala djeca.

Emfizem pluća - proširenje plućnih mjehurića

Emfizem pluća je stanje trajnog proširenja zračnih prostora distalno od terminalnih bronhiola, udruženo s razaranjem alveolarnih septi.

Kašalj - iskašljavanje

Kašalj je obrambeni proces ljudskog tijela kojim ono pokušava izbaciti razne štetne tvari iz dišnih organa koje mogu spriječiti neometan prolazak zraka kroz njih. Često se pojavljuje kod bolesti kao što su prehlada, gripa, bronhitis ili astma.

Laringitis - upala grkljana i dušnika

Laringitis je upala larinksa (grkljana), koja može biti akutna i kronična. Bolest je benigna, a česti su slučajevi razvoja iz akutnog u kronični oblik.

Respiratorne infekcije - infekcije organa za disanje

Respiratorne infekcije su upalne bolesti dišnoga sustava i čine veliku grupu infektivnih bolesti različite etiologije, koje se klinički manifestiraju općim znacima infekcije različitog inteziteta i uglavnom dobrom prognozom.

Sarkoidoza

Sarkoidoza je bolest nepoznatog uzroka, koju karakterizira stvaranje karakterističnih nakupina upalnih stanica, granulom, u različitim organima. U oboljelih najčešće nalazimo granulom bez kazeozne nekroze, te su najčešće zahvaćani organi ovim promjenama pluća i intratorakalni limfni čvorovi, ali može biti zahvaćen svaki organ u tijelu. Sarkoidoza može biti asimptomatska ili kronična.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!