Ostale bolesti

Alkoholizam - pomoć alkoholičarima

Alkoholizam je najteži socijalni ovisnički problem gotovo posvuda u svijetu. Poznato je da alkoholizam jedne osobe svojim poteškoćama nanosi patnje još 4 do 5 osoba iz okoline. Istraživanja u našoj sredini pokazala su da u Hrvatskoj ima 6% ovisnika o alkoholu, a oko 15% muškaraca starijih od 20 godina prekomjerno pije alkoholna pića.

Apetit

Gubitak želje za hranom je ozbiljna tegoba jer ukoliko se ne unose adekvatne količine hrane i nutrijenata mogu se razviti različiti zdravstveni problemi. Dobar apetit je pokazatelj dobrog zdravlja, a najčešći krivci izostanka apetita su stres, depresija, infekcije i želučane tegobe.

Bolovi - glavobolja

Glavobolja je simptom velikog broja bolesti koje zahvaćaju glavu, a ponekad vrat. Glavobolje je jedan od najčešćih simptoma, a može obuhvaćati širok raspon bolesti od bezazlenih stanja koja ne zahtjevaju nikakvo liječenje, do za život opasnih stanja.

Paradentoza desni i problem sa zubnim korijenima

Paradentoza je kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i kost koja podupire zube, što može dovesti do gubitka zubi. Uzrok paradentoze su milijuni bakterija, koje žive u našim ustima i množe se zbog nepravilne prehrane ili loše higijene.

Povišena temperatura

Povišena tjelesna temperatura – vrućica nije bolest sama za sebe, nego znak bolesti. Može se javiti kod različitih bolesti i stanja, a gotovo uvijek se javlja u zaraznim bolestima. Većinom prođe bez komplikacija, no uvijek je potrebno pratiti bolesnika.

Proljetni umor

Proljeće je najljepše doba godine, slažu se mnogi. No, ugođaj i radost sunčanih i toplijih dana često nam pokvari proljetni umor koji može uključivati i pospanost, vrtoglavicu, glavobolje, bolove u zglobovima itd. Umjesto da prštimo novom energijom kao i priroda oko nas, naše tijelo postaje tromije, teže, umornije.

Rast i razvoj - za djecu

Osnovna karakteristika dječjeg organizma jest neprekidan rast i razvoj. Rast u užem smislu riječi označava porast visine i težine djeteta, dok se pod razvojem razumijeva dozrijevanje organa i tkiva.

Sinusi - upala

Paranazalni sinusi su zrakom ispunjene šupljine u kostima lubanje, koje su nastale da bi smanjile ukupnu težinu kostiju glave.

Zujanje u ušima i staračka nagluhost

Zujanje u ušima ili tinitus je čest problem, koji se javlja povezano s drugim stanjima, kao što su gubitak sluha zbog starosti, ozljede uha li poremećaj krvožilnog sustava. Iako može biti dosadno, zujanje u ušima obično nije znak nečeg ozbiljnog.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!