Kosti i zglobovi

Artritis - upala zglobova

Reumatoidni artritis, ponekad nazivan reumatoidna bolest, je kronična (dugotrajna), progresivna i onesposobljavajuća autoimuna bolest koja uzrokuje upalu (oticanje) i bol u zglobovima, tkivima oko zglobova i drugih organa u ljudskom tijelu.

Bolovi u kostima i zglobovima

Nevezano za godine, bilo da ste stari ili mladi, kad tad u životu osjetite bol u zglobovima ili kostima. Bol može nastati od prenaporne vježbe, nespretnog pokreta ili jednostavno degeneracijom zglobova sa godinama.

Kosti - prijelom

Prijelom ili fraktura je ozljeda koja prekida tijek kosti. Najčešće nastaje kratkotrajnim djelovanjem snažne vanjske sile.

Meteoropate - bolovi pri vremenskim promjenama

Još su stari Grci znali da postoji povezanost vremenskih prilika i zdravlja ljudi. Hipokrat, otac moderne medicine je posebno istakao važnost vremenskih prilika prilikom procjene zdravstvenog stanja nekog čovjeka i određivanja terapije. Danas, kada su vremenske promjene jako izražene interese za utjecaj vremena na zdravlje sve više raste pa je shodno tome i razvijena nova grana meteorologije, biometeorologija.

Osteoporoza - gubitak koštane mase, krtost kostiju

Osteoporoza je poremećaj gubitka koštane mase, a tipičan je za žene u postmenopauzi, te može uzrokovati frakture. Do bolesti dolazi kada osteoklasti napadaju i razgrađuju kost, a osteoblasti nisu u mogućnosti potpuno obnoviti kost, kao što je u normalnim okolnostima slučaj.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!