Kosa

Kosa - boja i rast

Za rast i boju naše kose vrlo je važna ishrana. Unosite što više tekućine i u toku dana obavezno jedite voće i povrće, kako bi unijeli potrebnu količinu vitamina i minerala, koji vašu kosu čine lijepom, bujnom i sjajnom. Potrebno je unositi hranu bogatu proteinima, jer 88% kose čine proteini. Zbog nedovoljne količine vitamina, minerala i proteina u današnjoj hrani zbog načina uzgoja i zbog modernog načina života potrebno je posegnuti za prirodnim suplementima.

Kosa - kvaliteta

Kosa nije samo naš ukras, nego je i pokazatelj našeg duševnog i tjelesnog stanja. Na osnovu izgleda naše kose možemo zakjučiti kakvo je zdravstveno stanje našeg cjelokupnog organizma i kakvog smo raspoloženja. Kosa ne reagira samo na nepravilnu prehranu ili neka bolesna stanja ili stres. Kosa jednako tako reagira i na atmosferske prilike (sunce, vjetar, smog), kao i na agresivna sredstva (bojenje, feniranje i sl.)

Kosa - opadanje

Kosa je skup vlasi, nitastih izraslina građenih pretežno od bjelančevina (80%) gdje je glavna bjelančevina keratin. Kosa se nalazi samo na glavi sisavaca. Prosječno ljudsko tijelo ima 100.000 folikula (korjen dlake) gdje tijekom života iz jedne folikule može izrasti 20 različitih vlasi. Životni ciklus vlasi varira od 3 do 5 godina.

Kosa - perut

Perut je ne samo estetski već i medicinski problem, jer predstavlja slabije izražen oblik seborojičnog dermatitisa. Stoga neliječena perut s vremenom može prijeći u seborojični dermatitis koji zahtijeva dugo liječenje pod kontrolom dermatologa. Ovakvo stanje ne ugrožava zdravlje, ali iznimno narušava kvalitetu života, s naglaskom na gubitak samopouzdanja i nesigurnost.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!