Ateroskleroza - začepljenje krvnih žila

Ateroskleroza ili začepljenje, zadebljanje, ovapnjenje krvnih žila (arterioskleroza) je najčešća i najozbiljnija bolest koja zahvaća krvne žile (arterije), gdje stijenke arterija postaju stanjene, ovapnjene i krute. Karakteristika bolesti po kojoj je dobila ime je aterom - plak , nakupina. Stvaranjem ateroma, zadebljanja u unutrašnjem dijelu arterije, stvara se slaba protočnost krvi, koja donosi u stanice hranu i kisik. Žene oboljevaju obično poslije menopauze a muškarci već poslije dvadesete godine.

Ateroskleroza nastaje zbog povećanog sadržaja lipida u krvi (kolesterol, trigliceridi), povećanog krvnog tlaka, povećanja šećera, debljine, stresa i nasljednih svojstava. Osnovno je da unutrašnji dio arterije mora biti oštećen gdje se stvara aterom kao posljedica oksidacije lošeg kolesterola. Najvažniji čimbenik stvaranja ateroma (plaka) je povišeni kolesterol pa ćemo njega i više objasniti.

Preporučujemo slijedeće preparate:

Garlic Caps - češnjak sa peršinom + Triple-Potency Lecithin + Cholestone + Xantho PLUS 90 kapsula

Cholestone - smanjuje kolesterol
208,00 kn 156,00 kn
Novo
Curcuma Pro - protiv upala
264,00 kn 198,00 kn
Triple-Potency Lecithin
380,00 kn 285,00 kn

Tagovi: ateroskleroza, začepljenje krvnih žila

Slobodno nam se obratite za savjet putem našeg savjetovališta. Besplatne savjete Calivita članovima o korištenju preparata daje liječnik. Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!