Power Mins - snaga minerala

Šifra proizvoda: FL0066
Broj komercijalnih bodova: 80.00
Proizvođač: CaliVita® International
Pregledano: 1296 puta
Cijena: 140,35 kn
100,00 kn
   - ILI -   

Mineralne tvari su nosioci životnih funkcija organizma i bez njih nema enzimske aktivnosti te neophodnih biokemijskih procesa. Danas mnogi znanstvenici smatraju da su upravo minerali najvažniji, jer se u živom organizmu ne mogu nikako stvoriti, a upravo se najveći broj nedostataka u prehrani odnosi na minerale i elemente u tragovima.

Power Mins je proizvod koji sadrži 11 minerala u obliku kelata, čime se osigurava maksimalna apsorpcija. Naš organizam ne može sam sintetizirati minerale i oligoelemente. Stoga ove tvari od životne važnosti moramo suplementirati putem hrane. Ako u prehrani nema dovoljno mineralnih tvari mogu nastati vrlo ozbiljni poremećaji u funkcioniranju organizma. Također je poznato da bez minerala i oligoelemenata niti vitamini ne mogu izvršiti svoju funkciju, jer se mnoge složene kemijske reakcije ne mogu odigrati bez njihova istovremenog djelovanja. Dakle, dovoljno je da nedostaje samo jedan od elemenata u tragovima ili oligoelemenata, pa da nastane poremećaj jedne ili više različitih funkcija koje obavljaju vitamini i enzimi u organizmu.

Kalcij i fosfor zajedno su odgovorni za zdrave kosti i zube. Zajedničko djelovanje kalcija i magnezija potrebno je za nesmetano funkcioniranje srčanog mišića i krvotoka, te za pravilnu ugradnju kalcija kod prevencije osteoporoze. Kalcij sudjeluje i u procesu apsorpcije željeza, pomaže funkcioniranje živčanog sustava kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje nadražaja u živcima. Magnezij je vitalno važan za učinkovito funkcioniranje živaca i mišića te zauzima značajno mjesto u procesu dobivanja energije razgradnjom šećera. Bez kroma nema učinkovitog metabolizma ugljikohidrata. Željezo i kobalt nužni su za stvaranje crvenih krvnih zrnaca (eritrocita). Bakar je nužan jer se bez njega željezo ne može ugraditi u hemoglobin eritrocita. Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitne žlijezde. Prisutnost mangana potrebna je za normalno funkcioniranje probavnih enzima, a sudjeluje i u sintezi hormona štitnjače. Molibden pomaže metabolizam ugljikohidrata i masti, a uz to je i sastavni dio enzima odgovornog za apsorpciju željeza. Kalij, zajedno s natrijem, regulira metabolizam vode, ritam i funkcioniranje rada srca, te pomaže eliminaciju nepotrebnih, razgradnih produkata izmjene tvari. Selen je vrlo važan antioksidans koji sprečava oštećenje stanica i usporava procese starenja tkiva. Cink kontrolira i usmjerava mnoge probavne procese, rad enzimskih sistema i održava stanični integritet. Nužan je i za sintezu bjelančevina te usporava proces hipertrofije prostate.

Doziranje: 2-4 tablete dnevno, ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje: 100 tableta.

Sastav jedne tablete:

 • kalcij 250 mg
 • magnezij 150 mg
 • kalij 24 mg
 • cink 7.5 mg
 • mangan 4 mg
 • željezo 4 mg
 • bakar 0.5 mg
 • jod 50 µg
 • selen 20 µg
 • krom 50 µg
 • molibden 125 µg
Tagovi: power mins, snaga minerala

Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!