Organic Acai - supervoće u akciji

Šifra proizvoda: CV0182
Broj komercijalnih bodova: 200.00
Proizvođač: CaliVita® International
Pregledano: 1429 puta
Cijena: 350,88 kn
250,00 kn
   - ILI -   

Civilizacijske bolesti suvremenog čovjeka poput maligniteta, kardiovaskularnih oboljenja, značajan rast pojave alergija i prisustvo stresa praktično nas primoravaju potražiti namirnice sa podneblja koja su udaljena od industrijski ugroženih i zagađenih regija, i koje još uvijek sadrže voće i povrće izuzetne čistoće koje može doprinjeti očuvanju zdravlja. Tako je dospjela u centar interesa biljka ACAI (Euterpe oleracea, izgovara se kao: asai), koja je bogata hranljivim sastojcima. Ovo bobičasto voće ima izvanredno dobar ukus, koje je za iznimno kratko vrijeme postalo vrlo popularno, i do danas je i zasluženo dobilo i naziv „kralj supervoća”.

Neka plemena koja žive u prašumama Amazonije i dan danas redovno jedu ovo voće, i to čak u tolikoj mjeri, da ono iznosi skoro 50% njihove ishrane. Biljka raste na palmolikom drveću koje dostiže visinu veću i od 25 metara, rađa svake godine i daje dve berbe godišnje. Plodovi su okrugli, tamno ljubičaste boje, i sliče na grožđe, samo što su bobice malo manje veličine. Mnogi ukus uspoređuju sa mješavinom crnog vina i čokolade.
Acai je izuzetno bogat antioksidantima, kao i vitaminima B1-, B2-, B3-, C- i E, a sadrži i željezo, kalij, fosfor i kalcij, kao i više vrsta aminokiselina. Ima izuzetno visok postotak vlakana, a istovremeno i nizak postotak šećera. Pošto voće gubi većinu svojih svojstava već u roku od 24 sata nakon što se ubere, mora se obraditi odmah nakon branja, i uglavnom se stavlja u promet u vidu kaše ili soka.

Domoroci su koristili ovo voće za tretiranje brojnih oboljenja: za kožna oboljenja, za smanjenje povišene temperature, za ublažavanje menstrualnih bolova i za probleme sa probavom. Pa čak i u slučaju šećerne bolesti, srčanih poremećaja i raznih malignih oboljenja. Ipak, acai najveću i neprikosnovenu popularnost ima među dijelom populacije, koji drži DIJETE za smanjenje tjelesne mase, i to se može lako vidjeti iz mnogobrojnih iskustava koje korisnici svakodnevno objavljuju i dijele putem Interneta. Iako su naučna istraživanja još na samom početku, istraživači se trude stalno izvještavati o dobijenim rezultatima i naučno potkrijepiti dosadašnja saznanja u vezi ove biljke, što se prvenstveno odnosi na iznimno visok postotak antioksidanata.

Principi organskog uzgajanja i održivog razvoja zahtjevaju da acai koji raste u prašumama i treba ostati u prašumama. Iz tog razloga, najbolji acai proizvodi koji se mogu pronaći na tržištu potječu iz bio uzgoja sa organskih farmi. Takav način uzgoja i proizvodnje strogo vodi računa o tome, da prekomjerno ne koristi zemljište, zabranjena je upotreba kemikalija za zaštitu biljaka, kao i primjena genetske modifikacije.

NAPOMENA: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Bubrežni bolesnici trebali bi se savjetovati sa liječnikom prije uzimanja ovog proizvoda, zbog visokog udjela kalija u proizvodu. Ne preporučuje se pacijentima koji uzimaju imunosupresive.

Doziranje: 1x30 ml (2 jušne žlice) dnevno ili prema savjetu stručne osobe. Dobro promućkati prije primjene.

Pakiranje: 473 ml

Sastav: 100% sok ploda asaia iz organskog uzgoja (Euterpe oleracea)
Tagovi: organic acai, supervoće u akciji

Preporučujemo proizvod za:

Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Poštovani posjetitelji!

Za kupnju po nižim cijenama, potrebno je postati član Calivite kupnjom u minimalnom iznosu od 300 kn. Ukoliko ne želite postati registrirani član možete kupovati po višim cijenama.

Facebook

NEWSLETTER

Zdravlje Iz Prirode newsletter su besplatne e-novine koje sadrže dragocjene informacije vezane za poboljšanje vašeg zdravlja na potpuno prirodan način.

Poštujemo Vašu privatnost i ne toleriramo spam. Stotine članova već imaju koristi od ovih revolucionarnih informacija, a sada možete i vi.
Sigurno!